۱۶ آذر ۱۳۸۵، ۸:۳۳

حقیقت درحال رشد گفتگوهای دینی و تأثیرات جهانی

حقیقت درحال رشد گفتگوهای دینی و تأثیرات جهانی

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: فعالان گفتگوهای اسلام – کاتولیک در ایالات متحده گفتگوهای دینی را حقیقتی در حال رشد توصیف کرده و یادآور شدند که هر کدام از گروهها باید به نمایندگان طرف مقابل اعتماد کرده و نگرانیهای خود را ابراز کنند تا از سوء تعابیر جلوگیری کرده و آگاهی دینی افزایش یابد.

به گزارش خبرگزاری مهربه نقل از کاتولیک نیوز سرویس، جان بورلی مدیر و مشاور ویژه رئیس گروه بین ادیان دانشگاه جورج تاون واشنگتن، گفتگوی پراهمیت اسلام و مسیحیت در آمریکا را حقیقتی درحال رشد دانست و بر ادامه یافتن این روند تأکید کرد.

سید سعید مدیر گروه بین ادیان و ائتلافات جامعه انجمن اسلامی شمال آمریکا نیز خواستار پیشرفت گفتگوهای جوامع دینی ایالات متحده شد و آن را ضروری توصیف کرد؛ چرا که اگر این گفتگوها در مسیر صحیح قرار گیرند می توانند موهبت قرن بیست و یکم برای بشریت تلقی شوند.

پدر فرانسیس تیسو، معاون روابط بین ادیان در امور بین ادیان کنفرانس اسقفهای کاتولیک آمریکا گفتگو را فرصت مناسبی برای پالایش تفکر درباره طرف مقابل دانست.

بورلی از سال 1987 تا 2003 سمت پدر فرانسیس تیسو را داشت و نقش مهمی در سامان دهی به گفتگوهای منطقه ای علمای مسلمان و کاتولیک ایفاکرده است.

موضوع مورد بحث در گفتگویهای منطقه ای توسط هر منطقه تعیین شده و عمدتاً بر معنویت تمرکز دارد. این گفتگوها به طور کلی دامنه وسیعی از موضوعات و دغدغه های مشترک دو گروه، زندگی خانوادگی و پرسش ارزشها، آزادی دینی، وحی، معنویت و موضوعات علمای دینی را مورد بحث و بررسی قرار می دهند.

دیوید کارول معاون مدیر انجمن رفاه کاتولیکها خاور نزدیک به چهار سطح از گفتگو میان مسلمانان و کاتولیک اشاره کرد.

گفتگوی روزانه با هف آشنایی با همسایگان مسلمان؛ گفتگوی خیرخواهانه با هدف کمکهای مشترک مسلمانان مسیحیان به آموزش، بهداشت و دیگر نیازهای انسانی در خاورمیانه؛ گفتگوهای الهیاتی یا فکری با هدف اشاره به کرامت، حقوق و فقر انسانها و گفتگوی خاموش که شرکت کنندگان طی آن در کنار هم به تعمق می پردازند برای تمرین نوعی دیگر از گفتگو صورت می گیرند.

سید سعید در دهه 1980 به عنوان رئیس انجمن دانشجویان مسلمان آمریکا و کانادا فعالیت می کرد اما اکنون فعالیت خود را در انجمن اسلامی شمال آمریکا که دارای 300 دفتر سراسر ایالات متحده و کانادا است پیگری می کند. وی در این انجمن با هدف ترویج ارزشهای مسلمانان و درک بهتر اسلام میان غیر مسلمانان آمریکایی و کانادایی فعالیت می کند.

وی اظهار داشت: درنظر مسلمانان ایالات متحده کلیسای کاتولیک یکی از جوامع بسیار نزدیک تلقی می شود چرا که تلاش مسلمانان امروز برای غلبه بر تعصب و تبعیض در ایالات متحده را می توان با تجارب اقلیتهای مهاجر کاتولیک دراوایل تاریخ ایالات متحده قابل مقایسه دانست.

سید گفت: به علت فقدان گفتگوی اسلام – کاتولیک در بسیاری از بخشهای دنیا، پیشرفتهای ما می توانند از تأثیرات جهانی برخوردار شوند.

وی شورای دوم واتیکان را تجربه ای منحصر به فرد در تاریخ کلیسا کاتولیک توصیف کرد که دیدگاه کلیسای کاتولیک را به چنین گفتگوهایی گشوده و باعث شده این گفتگوها سهم پرمعنایی در درک وجانبه مومنان سایر ادیان داشته باشند.

وی گفت: پس از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر شورای اسلامی شمال آمریکا از مسلمانان خواست سیاست مساجد بدون دیوار را در پی گیرد و از مومنان سایر ادیان دعوت کند از مساجد و مراکز اسلامی دیدار کرده و دانش خود را از اسلام افزایش دهند.

کد خبر 417474

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha